Wat kan de JGZ voor jou betekenen?

Op deze website vind je meer informatie over allerlei onderwerpen zoals internet en gamen, alcohol, roken en drugs, omgang met vrienden, pesten, relaties en seks. Misschien heeft een van deze onderwerpen je wel op een idee gebracht. Misschien zit je ergens mee, zou je iets willen vragen, heb je vragen of kom je er gewoon even niet meer uit. Al je vragen kan je aan ons stellen, en als je gewoon wilt praten kan dat ook. Neem contact met ons op.

Wie zijn wij?
De JGZ (jeugdgezondheidszorg) zorgt in heel Nederland voor gezonde kinderen en jongeren. Heb je bijvoorbeeld in de tweede een gezondheidsonderzoek op school gehad en daarover een persoonlijk gesprek gevoerd met de jeugdverpleegkundige? Dat wordt geregeld door de jeugdgezondheidszorg.

Met vragenlijsten en in persoonlijke gesprekken kijken we hoe het gaat op school, met vrienden, thuis en met je gezondheid. Maar ook hoe je je voelt en of je nog ergens mee zit. Jouw antwoorden komen niet bij je ouders, leraren of klasgenoten terecht. Alleen de jeugdverpleegkundige krijg de uitslag van vragenlijsten te zien.

Als de jeugdverpleegkundige opvallende dingen ziet in de vragenlijst, kan je een uitnodiging ontvangen voor een persoonlijk vervolggesprek met de verpleegkundige.

Ook als je graag zelf een gesprek wilt over je gezondheid of dingen waar je mee zit, zorgen wij ervoor dat je dit privé kunt bespreken met een jeugdverpleegkundige. Neem hierover contact met ons op via onderstaande knop. Vul wel je e-mailadres in zodat de verpleegkundige je kan bereiken.