Hogere cijfers door 2 uur extra gym

Elke week maar 2 uurtjes extra bewegen kan je schoolprestaties al verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek onder ongeveer 2.000 scholieren in Zweden.

Voor het onderzoek kregen ongeveer 400 jongeren elke week 2 uur sportactiviteiten aangeboden op school, in samenwerking met een sportvereniging. Dat was bijna twee keer zoveel beweging als ze normaal op school kregen. Het effect van de extra sportlessen werd gemeten door de schoolprestaties van actieve scholieren te vergelijken met leerlingen van drie vergelijkbare scholen die niet meer waren gaan bewegen. Wat bleek: van de leerlingen die extra beweging kregen, haalde een groter deel hoge cijfers in talen en wiskunde dan van de minder actieve scholieren.

Je zou kunnen denken dat meer gym ten koste gaat van de tijd voor andere vakken, waardoor iemand juist minder goede prestaties haalt. Dit onderzoek toonde aan dat het precies andersom was. Van meer beweging word je dus slimmer!

Bekijk reacties Schrijf een reactie

Bewegen en sporten

Bewegen is gezond. En dat hoeft niet altijd een zware work-out op de sportschool te zijn. Juist wandelen, traplopen en fietsen zijn goede manieren om lekker (en makkelijk) te bewegen gedurende de dag.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht, maar ook voor je uithoudingsvermogen, je weerstand, je conditie en de ontwikkeling van je lichaam. Je zit bovendien lekkerder in je vel door allerlei hormonen die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten.

Hoeveel beweging heb je nodig?

De Gezondheidsraad adviseert elke dag minimaal een uur matig of zwaar intensieve beweging om gezond te blijven. Bijvoorbeeld door wandelen, fietsen, skaten en sporten. Of door alledaagse dingen zoals boodschappen doen, grasmaaien en de auto wassen. Ook is het goed om drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Op de website Allesoversport.nl vind je hier meer informatie over.

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Naar artikel

Reacties

  1. wen

    Beantwoorden

    ik vind sporten echt heel relax zou wel meer op school willen sporten maar krijg maar twee keer per week lo

Laat een reactie achter