Jongeren vaak spijt na versturen naaktfoto

Veel jongeren die naaktfoto’s of –filmpjes hebben verstuurd krijgen spijt. Dat blijkt uit een onderzoek van Sense onder 1062 scholieren.

Heel veel jongeren tussen de twaalf en achttien jaar krijgen wel eens de vraag om naaktfoto’s of –filmpjes van zichzelf te versturen, bijvoorbeeld door een naaktfoto via WhatsApp of Snapchat. Zij hebben vaak niet in de gaten welke gevolgen zoiets kan hebben. Je weet nooit of zo’n foto of filmpje wordt doorgestuurd, of veel later ergens opduikt.

Uit het onderzoek van Sense bleek dat ongeveer een vijfde van de ondervraagde jongeren ooit wel eens een naaktfoto of –video had doorgestuurd. Stel je voor dat dat jouw foto is, die dan bij de hele klas terecht komt.

Daarom krijgt één op de vijf jongeren spijt van het versturen van een naakfoto of een sexy filmpje.

Bekijk reacties Schrijf een reactie

Internet & Mobiel

Iedereen zit op internet. Het is leuk en handig om contact te houden met je vrienden en vriendinnen. Je ontmoet ook nieuwe mensen en zoekt naar informatie.

Maar er kunnen ook vervelende dingen gebeuren... Sommige jongeren worden via internet gepest, lastiggevallen of bedreigd. Online kunnen mensen zich bewust anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Wees daarom voorzichtig met wat je op internet zet. En spreek niet zomaar met iemand af die je online hebt leren kennen.

Ik wil meer weten over:

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Naar artikel

Reacties

 1. Britt2456

  Beantwoorden

  Hoi, ik heb dus een naaktfoto gestuurd naar een vriend van mij(die vond ik ook leuk) en die heb ik gestuurd via snapchat en hij had ze ds blijkbaar op de een of andere manier opgeslagen. Dat wist ik eerst niet want ik dacht dat ik hem kon vertrouwen. Toen zag ik dat een vriend van hem voor de grap die foto op insta had gezet en mij erin had getagd zonder hoofd erop gelukkig.dus het waren gewoon borsten met mij in getagd. Pas 1iemand had hem geliked. Dus hopen dat ze niet dachten dat die van mij waren. Ik appen tegen hem hij zegt zo ja sorry was yorick toen vroeg ik hoe kom je aan die fotos hij zo: geen idee meer. En tsja dat dus. Toen werd ik wakker en appte hij ineens: ik vind je niet leuk bedankt voor de fotos. Ofzo heel vaag maar ik heb dus echt zon brok in me buik van spijt. En ik wil het echt niet tegen mijn ouders vertellen. Help me pls. Groetjes

  1. Wendela van de JGZ

   Deze vraag hebben we anoniem binnengekregen. Het advies dat we je kunnen geven is:
   Je kunt de situatie melden via Helpwanted.nl. Je krijgt dan advies wat je in jouw situatie het beste kunt doen. Soms betekent dat aangifte doen bij de politie of contact opnemen met de website waar de foto of de video te zien is. Op Helpwanted staan ook handleidingen die je helpen om je profiel zo in te stellen dat je zo min mogelijk risico loopt.

Laat een reactie achter