“Pil” voor mannen binnenkort op de markt

Mannen, opgelet! Binnenkort is het condoom niet meer het enige hulpmiddel om te voorkomen dat je vader wordt! Je zult nog een paar jaar moeten wachten, maar rond 2017 komt er een speciale gel op de markt die ervoor zorgt dat je met je sperma geen baby’s meer verwekt.

Als je als vrouw geen kind wilt krijgen kan je de pil gebruiken of een spiraaltje nemen, en natuurlijk condooms gebruiken bij de seks. Voor mannen die geen vader willen worden zijn er minder opties, zij zijn eigenlijk alleen aangewezen op een rubbertje. Als het echter aan een Amerikaanse medicijnenontwikkelaar ligt, komt er een nieuw anticonceptiemiddel voor mannen op de markt waardoor hun zaad geen eicellen meer kan bevruchten.

Het gaat om een soort gel dat ‘Vasalgel’ wordt genoemd. In tegenstelling tot sommige vrouwelijke anticonceptiemiddelen is deze gel compleet risicovrij, zo belooft de organisatie. De gel wordt pijnloos geïnjecteerd in de zaadleider en geeft vervolgens levenslange bescherming tegen zwangerschappen. En ben je toch toe aan kinderen, dan ben niet definitief onvruchtbaar want door een andere gel te laten injecteren, die ervoor zorgt dat de eerste gel oplost, maak je het gewoon weer ongedaan!

Klinkt aantrekkelijk en makkelijk, maar voorlopig is de gel er nog niet. Het spulletje is tot nu toe alleen op bavianen getest. Maar als de ontwikkeling volgens plan verloopt, zal de organisatie in 2015 starten met de eerste menselijke proeven.

Bekijk reacties Schrijf een reactie

Veilig vrijen

Door veilig te vrijen, voorkom je seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en ongewenste zwangerschap.

Gebruik voorbehoedmiddelen

Je vrijt veilig, als je voorbehoedmiddelen gebruikt. De pil en het condoom zijn de bekendste voorbehoedmiddelen. Kijk op Anticonceptievoorjou.nl welk middel bij jou past.

'Double Dutch'

Double Dutch betekent dat een meisje een anticonceptiemiddel gebruikt en de jongen een condoom. Dan ben je én beschermd tegen soa's én tegen zwangerschap.

Waar kun je voorbehoedmiddelen kopen?

  • Condooms kun je op veel plaatsen krijgen, zoals bij de drogist, apotheek of online.
  • De pil kun je alleen op (herhaal)recept krijgen bij je huisarts. Met het recept kun je de pil halen bij de apotheek.
  • Ook het spiraaltje kun je laten plaatsen door de huisarts.
  • De pil en het spiraaltje worden vergoed door je zorgverzekeraar. Wist je dat sommige aanvullende verzekeringen ook de aanschaf van een aantal condooms per jaar vergoeden? Je ouders weten hier vast meer over.

Ongelukjes met condooms voorkomen

Als je met iemand naar bed gaat, is het gebruik van condooms de enige manier om je tegen soa’s te beschermen. Bijna alle ongelukjes met condooms komen doordat ze verkeerd gebruikt worden. Zorg daarom dat je weet hoe je een condoom goed gebruikt.

Onveilig gevreeën?

Wanneer je onveilige seks hebt gehad, dus zonder condoom, pil of andere anticonceptie en je wilt niet dat je zwanger wordt, dan kun je als meisje de morning-afterpil gebruiken.

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Naar artikel

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, schrijf de eerste.

Laat een reactie achter