Zo herken je een gameverslaving

Gamen bezorgt mensen overal ter wereld ontspanning en vermaak. Het biedt een uitstekende afleiding voor huiswerk of verplicht gezellig doen met je ouders. En sommige spelletjes maken je ook creatiever, trainen je hersenen of verbeteren je motoriek. Dat klinkt allemaal als muziek in de oren. Maar het kan ook uit de hand lopen.

Internetspellen kunnen leuk en daarom heel verslavend zijn. Sommige mensen kunnen urenlang World of Warcraft of Farmville spelen en de rest van de wereld totaal vergeten. Onderzoek wijst uit dat steeds meer jongeren hier last van hebben. Steeds meer jongeren melden zich bij verslavingsklinieken met een gameverslaving, en er zijn zelfs mensen overleden die hun game niet meer kon loslaten.

Wanneer ben je gameverslaafd?
Regelmatig meer of langer gamen dan je gepland had, kan een teken zijn van een (beginnende) gameverslaving. En een groot deel van de dag bezig zijn met gamen (ook in gedachten). Als je gameverslaafd raakt, wordt het gamen steeds belangrijker. Belangrijker dan andere dingen. Als je je computer, XBox of Playstation niet meer uit wil zetten en 6 tot 18 uur per dag games speelt, is het niet meer gezond. Je bent een game belangrijker gaan vinden dan eten, douchen of slapen, en je leeft meer in de game dan in real life. Je gaat steeds later slapen of trekt nachten door, hebt geen zin meer om de deur nog uit te gaan, en niets of niemand mag je van het gamen afhouden.

Vaak merkt een gameverslaafde pas te laat dat het uit de hand is gelopen. Gelukkig is er hoop. Volgens een van de onderzoekers is van een gameverslaving goed af te kicken.

Bekijk reacties Schrijf een reactie

Reacties

  1. Naam

    Beantwoorden

    Dit is een raectie

  2. Devon

    Beantwoorden

    het is belachenlijk dat ze zeggen dat 8+ uur gamen niet normaal is. dat zeggen is niet normaal. eens in de zoveel tijd kan dat wel. niet iedere dag of week niet nee. doe eens normaal man!!!!

Laat een reactie achter